Specyfikacja

Parametr Wartość
Wykonanie Izolacje pojedyncze (membrana silikonowa)
Format Kolumny mini spin
Rozmiar próbki < 40 mg tkanki bogatej w tłuszcze (np. mózg, ryba, tkanka tłuszczowa)
Pojemność wiązania 60 μg
Wydajność W zależności od rodzaju, jakość próbki oraz zawartości wody
Objętość elucji 25 – 200 μL
Wielkość fragmentu 200 bp – ok. 50 kbp
Czas izolacji 35 min / 6 izolacji

Dane do zamówienia

Nazwa produktu Numer katalogowy Ilość izolacji MSDS
NucleoSpin DNA Lipid Tissue 740471.10 10
NucleoSpin DNA Lipid Tissue 740471.50 50

Produkty powiązane

Nazwa produktu Numer katalogowy Zawartość opakowania / Ilość izolacji
MN Bead Tube Holder 740469 1 szt.
NucleoSpin Bead Tubes Type D 740814.50 50 szt.

Informacje o produkcie

Zestaw do izolacji NucleoSpin DNA Lipid Tissue - nr katalogowy 740471.10 - 10 izolacji
Zestaw do izolacji NucleoSpin DNA Lipid Tissue - nr katalogowy 740471.50 - 50 izolacji

Zestaw NucleoSpin DNA Lipid Tissue firmy MACHEREY-NAGEL to izolacja DNA z tkanki bogatej w lipidy pochodzenia ludzkiego i zwierzęcego takiej jak np. mózg czy tkanka tłuszczowa, świeżej lub mrożonej. Do izolacji DNA wykorzystywana jest kolumienka z membraną krzemionkową.

Właściwości:

  • Izolacja DNA z wymazówek bawełnianych i z materiału syntetycznego (np. COPAN FLOQSwabs, Waciki Puritan HydraFlock lub podobnych).
  • Specjalna kompozycja buforów, aby całkowicie usunąć lipidy.
  • Zestawy NucleoSpin DNA Lipid Tissue firmy MACHEREY-NAGEL zawiera probówkę z kulkami dla efektywniejszej lizy.
  • Liza próbki w buforze do lizy uzupełnionym Proteinazą K.

INFORMACJA DOTYCZĄCA PLIKÓW COOKIES
Informujemy, iż w celu optymalizacji treści dostępnych w naszym serwisie, dostosowania ich do Państwa indywidualnych potrzeb korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego serwisu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies. Czytaj więcej Polityka prywatności Rozumiem i akceptuję