Materiały filtracyjne służące do usuwania dwutlenku węgla z próbek piwa przed ich dalszą analizą. Ponadto do analiz słodu wykorzystuje się bibułę filtracyjną wolną od azotu.
Nazwa Produktu | Typ | Opis |
---|---|---|
Sączki papierowe okrągłe, MN 321, miękkie (5 s), bezazotowe, gładkie | MN 321 | MN 321 to bezazotowa, szybka bibuła filtracyjna. Często używany do analizy słodu w browarach. |
Sączki papierowe okrągłe jakościowe, MN 614, średnie (20 s), tłoczone | MN 614 | MN 614 wykonane z tłoczonej bibuły o średniej twardości. Przeznaczone do analizy słodu w browarach. Mogą byćstosowane do filtracji olejków eterycznych, emulsji, ekstraktów. |
Sączki papierowe karbowane jakościowe, MN 614, średnie (20 s), tłoczone | MN 614 | MN 614 wykonane z tłoczonej bibuły o średniej twardości. Przeznaczone do analizy słodu w browarach. Mogą być stosowane do filtracji olejków eterycznych, emulsji, ekstraktów itp. |
Sączki papierowe okrągłe, MN 620, średnie (20 s), techniczne, tłoczone | MN 620 | MN 620 wykonane z twardej, niebielonej (brązowawej), tłoczonej bibuły do zastosowań technicznych. Stosowane do dekarbonizacji płynów takich jak piwo czy napoje bezalkoholowe. Używane w browarach oraz przemyśle cukrowniczym. |
Sączki papierowe karbowane, MN 620, średnia (20 s), techniczne, tłoczone | MN 620 | MN 620 wykonane z twardej, niebielonej (brązowawej), tłoczonej bibuły do zastosowań technicznych. Stosowane do dekarbonizacji płynów takich jak piwo czy napoje bezalkoholowe. Używane w browarach oraz przemyśle cukrowniczym. |