Materiały filtracyjne dla browarów (Browarnictwo)

Materiały filtracyjne służące do usuwania dwutlenku węgla z próbek piwa przed ich dalszą analizą. Ponadto do analiz słodu wykorzystuje się bibułę filtracyjną wolną od azotu.

Nazwa Produktu Typ Opis
Sączki papierowe okrągłe, MN 321, miękkie (5 s), bezazotowe, gładkie MN 321 MN 321 to bezazotowa, szybka bibuła filtracyjna. Często używany do analizy słodu w browarach.
Sączki papierowe okrągłe jakościowe, MN 614, średnie (20 s), tłoczone MN 614 MN 614 wykonane z tłoczonej bibuły o średniej twardości. Przeznaczone do analizy słodu w browarach. Mogą byćstosowane do filtracji olejków eterycznych, emulsji, ekstraktów.
Sączki papierowe karbowane jakościowe, MN 614, średnie (20 s), tłoczone MN 614 MN 614 wykonane z tłoczonej bibuły o średniej twardości. Przeznaczone do analizy słodu w browarach. Mogą być stosowane do filtracji olejków eterycznych, emulsji, ekstraktów itp.
Sączki papierowe okrągłe, MN 620, średnie (20 s), techniczne, tłoczone MN 620 MN 620 wykonane z twardej, niebielonej (brązowawej), tłoczonej bibuły do zastosowań technicznych. Stosowane do dekarbonizacji płynów takich jak piwo czy napoje bezalkoholowe. Używane w browarach oraz przemyśle cukrowniczym.
Sączki papierowe karbowane, MN 620, średnia (20 s), techniczne, tłoczone MN 620 MN 620 wykonane z twardej, niebielonej (brązowawej), tłoczonej bibuły do zastosowań technicznych. Stosowane do dekarbonizacji płynów takich jak piwo czy napoje bezalkoholowe. Używane w browarach oraz przemyśle cukrowniczym.

INFORMACJA DOTYCZĄCA PLIKÓW COOKIES
Informujemy, iż w celu optymalizacji treści dostępnych w naszym serwisie, dostosowania ich do Państwa indywidualnych potrzeb korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego serwisu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies. Czytaj więcej Polityka prywatności Rozumiem i akceptuję