Materiały filtracyjne dla cukrowni (Cukrownictwo)

Materiały filtracyjne znajdują liczne zastosowania w przemyśle cukrowniczym. Przerabiane buraki cukrowe muszą być kontrolowane pod kątem określonych parametrów jakościowych. Cukier rafinowany jest poddawany analizie barwy, suchej pozostałości i zawartości popiołu. MACHEREY-NAGEL oferuje rozwiązania filtracyjne do wszystkich analiz związanych z cukrownictwem.

Nazwa Produktu Typ Opis
Arkusze pergaminowe MN 40/25, łatwo kruszące się, 10 cm × 10 cm MN 40/25 MN 40/25 to arkusze papieru pergaminowego, łatwo kruszące się (o małej wytrzymałości na mokro). Stosowane głównie w przemyśle cukrowniczym do ważenia substancji syropowatych i półkrystalicznych.
Sączki papierowe okrągłe jakościowe, MN 614, średnie (20 s), tłoczone MN 614 MN 614 wykonane z tłoczonej bibuły o średniej twardości. Przeznaczone do analizy słodu w browarach. Mogą byćstosowane do filtracji olejków eterycznych, emulsji, ekstraktów.
Bibuła filtracyjna, arkusze, MN 620, średnia (20 s), techniczna, tłoczona MN 620 MN 620 wykonane z twardej, niebielonej (brązowawej), tłoczonej bibuły do zastosowań technicznych. Stosowane do dekarbonizacji płynów takich jak piwo czy napoje bezalkoholowe. Używane w browarach oraz przemyśle cukrowniczym.
Sączki papierowe okrągłe ilościowe, MN 640 d, twarde (140 s), gładkie MN 640 d MN 640 d wykonane z bezpopiołowej, twardej bibuły filtracyjnej o bardzo wysokiej retencji. Typowe zastosowanie - analiza grawimetryczna drobnych osadów, takich jak np. siarczan baru.
Łódeczki do ważenia MN 808, bezazotowe MN 808 MN 808 to łódeczki wagowe wykonane są ze specjalnego, bezazotowego pergaminu. Służą do ważenia lepkich lub syropowatych substancji.

INFORMACJA DOTYCZĄCA PLIKÓW COOKIES
Informujemy, iż w celu optymalizacji treści dostępnych w naszym serwisie, dostosowania ich do Państwa indywidualnych potrzeb korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego serwisu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies. Czytaj więcej Polityka prywatności Rozumiem i akceptuję